Infoboom 6 nov 2018

VAN DE DIRECTIE

Bidden

Wat hebben we een grote God. Hij zorgt dag aan dag voor ons. Hij is trouw en altijd om ons heen. In de weekopening staan we elke week stil bij de grote wonderen die God in de schepping heeft gelegd. Samen met kinderen bidden we, elke maandag, om Gods zegen voor de week die voor ons ligt. Ook de gebedsgroep bidt trouw voor onze school, voor leerkrachten, kinderen en ouder(s)/verzorger(s). In de week voor de herfstvakantie hebben we samen gebeden voor de vader van Lars (groep 5/6). Vlak na de vakantie kregen we van de opa & oma van Lars goede berichten over Jaap, de vader van Lars. We danken God voor herstel en bidden of hij het herstelproces nog verder wil zegenen.

Vacatures/vervanging

U hebt onze vacature (groep 5/6) misschien wel op Facebook (delen mag) of op de site van www.onderwijstalenten.nl zien voorbijkomen. Daarnaast zijn er ook nog andere vacatures op onze school die (binnenkort) aan de orde zijn (vervanging juf Marloes; 7e groep; verlof Juf Eline vd Bijl). Ook onze school wordt geraakt door het personeelstekort in het basisonderwijs. Achter én voor de schermen wordt hard gewerkt om, ’t liefst, structurele en rustige oplossingen, te vinden voor onze vacatures. Dit is echt een puzzel! Bent u of kent u iemand die hierin een rol zou willen en kunnen vervullen, zoek ons dan gerust op! Als er ontwikkelingen zijn op dit gebied, zullen we u informeren.

AfstemmingsTeam

Sinds de zomervakantie werken we met een AfstemmingTeam voor de zorg. Best wel even wennen, voor iedereen die hier bij betrokken is. Bij vragen met betrekking tot (de) zorg rondom uw kind(eren) is het 1e aanspreekpunt altijd de leerkracht.

Voor algemene vragen over (de) zorg kunt u zich richten tot leerkrachten en tot het afstemmingsteam (afstemmingsteam@gbsbongerd.nl)

Schoolontbijt (lunch)

Aanstaande donderdag doen we met de hele school weer mee met het Nationale Schoolontbijt (in ons geval lunch). Groep 4 luncht, samen met onze burgemeester Annemiek Vermeulen op het gemeentehuis. Groep 1/2; 2/3; 5/6; 6/7 & 7/8 lunchen met elkaar in de hal. Alle kinderen, behalve die van groep 4, moeten een bord en bestek meenemen.

Dankdagactie

bericht van Anja, Rina en Marian Meestal hebben wij een dankdagactie rond deze tijd van het jaar. Dit jaar willen we de actie anders invullen. Dit zal waarschijnlijk in het voorjaar plaatsvinden. Zodra wij meer details hebben hoort u dat van ons.

Voorleeswedstrijd

Ook dit jaar hopen we weer een voorleeswedstrijd te houden. Altijd weer een spannend moment wanneer de 2 finalisten uit groep 7 en de 2 finalisten uit groep 8 hun best doen om het dit jaar te winnen. Omdat dit een mooi moment is om samen te delen, te ervaren, te genieten van talenten, wordt u uitgenodigd om tijdens deze finale toeschouwer te zijn. Het vindt plaats op woensdag 28 november om half 12! Van harte welkom!

Jumbo

Als school zijn we uitgekozen om mee te mogen doen aan de actie Sparen voor je School. Inmiddels hebben we al 700 schoolpunten gespaard. Van woensdag 03 oktober tot en met dinsdag 20 november krijgt u, als u bij Jumbo boodschappen doet, bij iedere €10,- een schoolpunt. Deze schoolpunten kunnen op 3 manieren worden toegekend aan onze school:

• Een punt kan ingevoerd worden via de Jumbo Sparen voor je School app of via www.jumbosparenvoorjeschool.nl
• Een punt kan gedoneerd worden in de display van je school in de winkel.

SPAART U NOG EVEN MEE??

Mad SCIENCE

Binnenkort is zover. Op vrijdag 16 november komt één van de Mad Science professoren een spectaculaire science show op de Bongerd verzorgen. Hierna kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor de nieuwe naschoolse wetenschap en techniekcursus. Zij worden vanaf 10-12-2018 iedere maandag, zes weken lang, meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties! Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als wetenschapper. Van lessen over zonnestelsels en slijm tot de wereld van raketten en scheikunde. Er komt van alles aan bod! Na afloop van de show worden inschrijfformulieren aan de kinderen meegegeven. LET OP! Inschrijven kan t/m 29-11-2018 en vol=vol. Nu al nieuwsgierig? Kijk snel voor een overzicht van data en tijden op onze site www.nederland.madscience.org en klik direct op het inschrijfformulier. Kosten € 69,50 per kind.

Hartelijke groet, namens het team, Elza-Baukje Lap Schoolleider GBS de Bongerd