8 november 2019

Na de vakantie zijn we weer volop aan het werk gegaan. Groep 8 maakt de cito toetsen en groep 7 moet daarom veel zelfstandig werken. Inmiddels zijn we aan het afronden en heeft bijna iedereen alles af.

Rapport en gesprekken

Afbeeldingsresultaat voor rapportOp donderdag 14 november gaat het rapport mee met de kinderen. In de weken daarna zijn er gespreksavonden. Van de kinderen van groep 7 verwachten we alleen de ouders. Bij groep 8 verwachten we de ouders samen met hun kind. Zij krijgen tijdens dit gesprek ook hun definitieve advies voor de middelbare school. Vandaar dat we het mooi vinden dat het kind ook mee komt. Bovendien kunnen ze dan al een beetje wennen, want op de middelbare school worden gesprekken ook steeds meer samen met ouders en kind gevoerd. Mocht u daar echt bezwaar tegen hebben en dingen willen bespreken zonder uw kind dan horen we dat natuurlijk graag.

Wisselingen

Er zijn wat wisselingen de komende weken. Gerlinde en Ellen hebben een dag geruild en ook heeft Ellen een cursus BHV.

Maandag 11 november – juf Gerlinde

Dinsdag 12 november – meester Manoach

Woensdag 13 november – juf Gerlinde

Donderdag 14 november – juf Ellen

Vrijdag 15 november – juf Gerlinde

Techniekdag

Op donderdag 21 november is er een techniekdag voor groep 7 op het Eligant College. Juf Gerlinde zal deze dag met groep 7 mee gaan en meester Robert is dan met de hele groep 8 op school.

Lootjes trekken

Op donderdag 14 november zullen we lootjes trekken voor het sinterklaasfeest op 5 december. Het is de bedoeling dat de kinderen iets van €3,50 voor elkaar kopen en een surprise en een gedicht voor elkaar maken.

Huiswerk

Afbeeldingsresultaat voor huiswerkOver het algemeen word het huiswerk goed geleerd door de kinderen. Fijn! De meeste kinderen hebben twee keer een mooi cijfer voor topografie gekregen en ook de eerste Engelse toets is geweest. Wat hebben ze er hard voor gewerkt! Op het vorige blad waren de zinnen wat onduidelijk. Op het nieuwe blad met huiswerk heb ik het daarom anders gedaan. Ze moeten uiteindelijk alles kennen op dinsdag 26 november. Toch hebben ze in hun agenda ook andere momenten staan. We proberen de kinderen aan te leren dat alles in een keer leren heel veel is en dat ze daarom iedere week al een stuk moeten leren. Denkt u er ook aan om samen met uw kind de spelling van Engels te oefenen en de woorden alvast een aantal keer op te schrijven? De volgende toets van topografie staat in de week daarna gepland. Groep 7 leert dan midden Europa en groep 8 leert dan Zuid-Amerika.

Middelbare school (ook voor groep 7!!!)

Voor groep 8 komt de stap naar het middelbare al dichtbij en ondanks dat het voor groep 7 nog iets langer duurt moet iedereen er de komende anderhalf jaar aan geloven. Een nieuwe school zoeken voor uw kind. Groep 8 heeft inmiddels wat informatie gekregen over bijeenkomsten. Binnenkort gaat er een overzicht met alle open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten uit. Deze sturen we ook naar de ouders van groep 7, want ook voor jullie kan het nu al handig zijn om scholen te gaan bezoeken.

In de klas zullen er voor de hele groep ook gastlessen gegeven worden in de komende weken door het Greijdanus uit Zwolle en het Guido de Bres uit Arnhem, zodat alle kinderen al een beetje kennis kunnen maken met het voortgezet onderwijs.

BELANGRIJKE MEDEDELING OVER DE AFSCHEIDSAVOND VAN GROEP 8!!

Op de kalender van school staat dat het afscheid zal zijn op dinsdag 14 juli. Dit wordt gewijzigd in woensdag 15 juli, omdat we op die dinsdag geen locatie meer konden vinden. Past u het aan in uw agenda????

Groeten Gerlinde en Ellen